Het is alweer een tijd geleden dat jullie een artikel van mij hebben gelezen over de kleding van de man. Dit keer wil ik het hebben over de kleur bruin; een van de basiskleuren voor het najaar 2018/2019.

Bruine schoenen, of een belt, prima zul je zeggen. Vaak heeft de kleur bruin ook een associatie die beelden oproepen over de stijl van de jaren 1970. Met de associatie naar onze aardrijkskunde leraar, of onze leraar biologie krijgt deze kleur niet de waardering die hij toekomt.

De ontwerpers zijn niet gestopt met het bewerken van deze kleur in de kleding. Bruin is onontkoombaar. Het is overal terug te vinden. Bruin is warm en verrassend. Er is een scala aan bruine tinten te vinden die je stijlvol kunt combineren. Het ligt er aan hoe je de kleur bruin combineert. De bruine tinten dit najaar variëren van chocolade tot granen tinten. Het belang bij het dragen van een kleur zoals de kleur bruin is een verscheidenheid van texturen te blenden. “Zelfs iets eenvoudigs als het toevoegen van een schoen van suède in de mix kan wonderen doen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie in texturen als suède, leer en corduroy. Hierbij enkele impressies.