Lucas was een succesvolle salesmanager. Hij was bekend en geliefd bij iedereen. Voor het bedrijf zorgde hij voor goede deals. Regelmatig was Lucas bij het management het gesprek van de dag. Zo een goede en toegewijde salesmanager is zeldzaam. Daar mag je als bedrijf voor in je handen knijpen.

En dan….na een goede vakantie met het gezin in de Ardennen, komt Lucas uitgerust terug op zijn werk. Hij wordt op de eerste dag, die ochtend bij het management gevraagd en krijgt te horen dat een aantal bedrijfs- en functieonderdelen worden afgestoten. De functie van salesmanager zit hier helaas ook bij. De eens zo succesvolle, hardwerkende en talentvolle Lucas is versteend en weet een ogenblik niet hoe hij dit nieuws moet verwerken. Lucas is inmiddels de 50 gepasseerd. Jarenlang was hij zo loyaal naar het bedrijf. Wat nu? Hoe gaat hij dit thuis vertellen? Alles wat Lucas heeft opgebouwd stort in een keer in!

Lucas heeft een paar dagen kunnen nadenken. Hij moet opnieuw gaan solliciteren;  een activiteit dat hij jarenlang niet heeft gedaan. Binnen het bedrijf mocht hij  jarenlang diverse trainingen en cursussen volgen wat hem tot een succesvolle salesmanager heeft gemaakt.

Een sollicitatiegesprek voor een andere functie binnen het bedrijf verloopt niet naar behoren. Lucas is een welbespraakt man. Tijdens het sollicitatiegesprek weet Lucas soms niet hoe hij moet reageren en is nerveus. De emotie neemt de overhand. Er zijn nog een aantal sollicitanten. Die middag krijgt hij via de mail een reactie van de sollicitatiecommissie dat de keuze niet op hem is gevallen.

Het bedrijf heeft de imagoprofessional ingehuurd. Lucas wordt aangeboden om een traject te volgen en een afspraak te maken bij imagoprofessional. Tijdens het imagotraject bespreekt Lucas deze nare periode en krijgt een aantal goede inzichten mee om zijn situatie een nieuwe wending te geven.

De succesvolle salesmanager is terug.

Het op maat gemaakte imagotraject geeft Lucas weer hoop voor de toekomst. Lucas weet weer wat hij moet doen. Er volgt een nieuw sollicitatiegesprek bij een ander bedrijf. En… hij wordt aangenomen. De imagoprofessional heeft Lucas ook een aantal netwerkcontacten gegeven waar hij in gesprek gaat. Lucas krijgt weer een kans om als salesmanager elders aan de slag te gaan. Wat hij nu geleerd heeft is om een netwerk te gebruiken en niet om alleen binnen zijn eigen cirkel te blijven. Lucas krijgt weer zin in het leven. De eens zo succesvolle en geliefde salesmanager is terug. Dit keer een aantal ervaringen rijker.

Bovenstaand verhaal staat niet op zich. Herken je jezelf in het verhaal? Neem gerust contact met mij op. Een op maat gemaakte actieplan behoort tot de mogelijkheden.