Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Er worden eenduidige afspraken gemaakt tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces. Denk hierbij aan ontwerpers, textielleveranciers en drukkers. Pantone heeft ook dit jaar weer haar onderzoek gedaan. In de maand december worden de Pantone kleuren bekend gemaakt.

De schema’s die Pantone heeft samengesteld met contrasterende kleuren belichamen de wereld waar in wij leven. Door het reizen over de hele wereld, het praten met mensen, het bekijken van kunst exposities, films en natuurlijk de mode, zien wij een richting. Pantone presenteert “levend koraal”, een kleur die ons denken activeert hoe wij omgaan met de verbleking van koraal en andere organismen. Het feit dat men nu steeds bewuster bezig is hoe wij met de natuur moeten omgaan; stelt Pantone gerust. Dit resultaat moet in een themakleur worden vertaald; de kleur Koraal. Net als mijn vakgenoten verraste ook mij deze kleur. De kleur Koraal past goed bij huidtypes met een gele (gouden) ondertoon. De associatie die deze kleur met zich meebrengt doet denken aan rustgevend, natuurlijk, verleidelijk en etherisch. Persoonlijk denk ik dat deze kleur in combinatie met een contrasterende kleur meer tot haar recht komt. Op internet ging ik op zoek naar deze kleur. Na deze basiskleur ben ik erg geïnteresseerd in de combinaties met deze kleur. Voor nu de Pantone colour koraal 2019 in kleding, in inrichting en accessoire. Oordeel zelf!