“Ik zou mijzelf wel ervaringsdeskundige kunnen noemen”

Van thuis uit kreeg ik mee om te studeren en zoveel mogelijk uit het leven te halen wat er in zit. Er was naast het studeren voldoende ruimte om mijn creatieve skills te ontwikkelen. Het ontwikkelen van mijn creatieve skills vond ik in het maken van muziek en het maken van mooie dingen. Al gauw wist ik dat ik later naast een baan, wilde werken aan mijn creativiteit. Deze combinatie sprak mij erg aan en zou mij later erg helpen in mijn verdere carrière en persoonlijke ontwikkeling.

“Ik wilde nu de vertaalslag kunnen maken bij een passend imago en ging mij steeds meer verdiepen in de materie”.  

Ik ontwikkelde een luisterend oor voor collega’s die graag naar mij toekwamen, hun verhaal vertelden en regelmatig om advies vroegen op het gebied van kleding, kleur en stijl. Op dat moment volgde ik in de avonduren een mode opleiding en kon daardoor gevoelsmatig advies geven. Ik wilde nu de vertaalslag kunnen maken bij een passend imago en ging mij steeds meer verdiepen in de materie. 

Bij sollicitatiegesprekken werd ik gevraagd om zitting te nemen in een sollicitatiecommissie en te letten op de non-verbale communicatie, de kleding en in hoeverre de nieuwe medewerker zich had verdiept in de functie. De combinatie van een vaste baan en te werken aan mijn creatieve skills gaf mij nu de mogelijkheden om de opgedane kennis in praktijk te brengen.

“In deze zoektocht naar een nieuwe fase in jouw imago is authenticiteit een krachtig middel”

En dan…..het ideaal beeld dat je voor ogen had valt ineens in duigen. Een goede baan, jouw carrière zit in de lift, je maakt promotie en het zit wel goed. Door bedrijfseconomische redenen volgt collectief ontslag. Ik zou mijzelf hierin wel een ervaringsdeskundige kunnen noemen.
Van overheidsinstanties tot het bankwezen, van IT-organisatie tot welzijnsorganisatie; ik heb tot 4 keer toe een collectief ontslag meegemaakt. Jouw toekomstplannen en de zekerheden die voorheen bij een langdurige werkrelatie als een fundament tot aan jouw pensioen waren geregeld, zijn ineens geen zekerheden meer. Hoe weerbaar ben jij op een gegeven moment als mens? De pijn, de teleurstelling en het verdriet waar je mee te kampen heb bij ontslag laat soms diepe wonden achter. Regelmatig spreek ik nog enkele collega’s uit het verleden en heb ik intervisiebijeenkomsten bij bedrijven waar onderwerpen als: “hoe presenteer ik mij na een re-integratietraject; “hoe pitch ik”, ‘hoe zet ik mijzelf weer op de kaart” en “hoe zorg ik ervoor dat mijn non-verbale communicatie goed tot uiting komt”  – ter sprake komen. 

“Ik help jouw passie terug te vinden en deze te vertalen in een passend en werkend concept”

Uit ervaring merk ik dat een 45+ medewerker bij een re-integratie, bij ontslag of het nu het vinden van een nieuwe baan of het starten als ondernemer tegen veel zaken aanloopt. In deze zoektocht naar een nieuwe fase in jouw imago is authenticiteit een krachtig middel.

Met mijn vakinhoudelijke kennis op het gebied van kleding, kleur, stijl, branding en mijn jarenlange ervaring uit het bedrijfsleven, help ik 45+ mannen en vrouwen om hun passie terug te vinden en vertaal deze passie in een passend en werkend concept.