info@imagebycolours.nl

+31 6 46 25 00 40

DE WREDE GRAP VAN LINNEN WITTE BROEKEN: EEN MODIEUS MISKLEUN

DE WREDE GRAP VAN LINNEN WITTE BROEKEN: EEN MODIEUS MISKLEUN – WAAROM DOEN WIJ ONSZELF DIT AAN?

Beste modefanaten! Vandaag wil ik het hebben over een onderwerp dat mijn wenkbrauwen doet fronsen en mijn modehart als imago en mode-expert een beetje breekt: linnen witte broeken. Oh ja, die zogenaamd zomerse, trendy kledingstukken waar mensen massaal in rondlopen alsof ze op een zonovergoten catwalk staan.

 
 

Maar laten we eerlijk zijn, ze doen weinig voor je uitstraling en hebben meer weg van een wrang grapje dan van een modieuze keuze. Waarom dragen mensen in hemelsnaam deze kreukelige, onflatteuze broeken? Laten we de waarheid eens onder de loep nemen en beginnen met het meest voor de hand liggende probleem: het kreukeffect. Linnen staat erom bekend dat het snel kreukt, en ik bedoel écht snel. Je kunt het nog niet eens aantrekken en het lijkt al alsof je het een week lang hebt opgefrommeld en vergeten bent in de hoek van je kledingkast. Waarom zou je deze onflatteuze linnen witte broek willen dragen, terwijl er ook nog andere alternatieven zijn. Er is meer!
Deze linnen witte broeken hebben ook de neiging om weinig te doen voor je algehele uitstraling. In plaats van je figuur te omarmen en je rondingen op de juiste manier te accentueren, lijken ze je lichaam eerder te willen verstoppen onder lagen stof die op mysterieuze wijze extra volume toevoegen waar je het niet wilt hebben.

Dus in plaats van eruit te zien als een mode-icoon, loop je rond als een wandelende tent. Menigeen versiert de ‘wandelende tent’ met een shoe-candy onder de naam sandalen. Waar ging het mis mensen? Het is niet echt de stijlvolle look waar je naar op zoek bent, toch? Je zou jezelf eens kunnen afvragen waarom ieder jaar rond zomer de kledingvoorschriften in het bedrijfsleven weer het onderwerp van gesprek moeten zijn. Zijn er geen standaarden te bedenken waarbij o.a. de witte linnen broek een absolute no go is als kledingitem?

Beste fashionista’s en fashionisto’s, laten we deze zomer een collectief besluit nemen om linnen witte broeken links te laten liggen en op zoek te gaan naar alternatieven die ons echt laten stralen. Laten we ons niet langer verstoppen achter kreukels en lagen stof die ons figuur verhullen. Laten we kiezen voor kleding die ons zelfvertrouwen geeft en ons zelfbeeld versterkt.
#firstimpression #zelfvertrouwen #imago #uitstraling #zelfbeeld #masterclass #branding #identiteit #presentatie

Leave A Comment