info@imagebycolours.nl

+31 6 46 25 00 40

ILLUSION DRESSING – HET GEWICHT VAN VISUELE KRACHT

Het onderwerp voor deze week dat ik graag wil belichten gaat over de visuele impact die bepaalt hoe anderen je zien en ervaren en het effect van Illusion dressing. Tijdens een gesprek met de leidinggevende Tess, werd mij de vraag gesteld hoe zij haar impact kon versterken bij een nieuwe functie binnen het bedrijf met meer verantwoordelijkheid. Deze ietwat jeugdig leidinggevende moet serieuzer overkomen met een combinatie van autoriteit, toegankelijkheid en een vleugje creativiteit.
 
Inmiddels is Tess zelf al creatief bezig geweest met het dragen van oorbellen waarbij zij in een zakelijke omgeving oorknoppen droeg en in een privé omgeving graag de aandacht liet vestigen op haar oorbellen. Het werd Tess al snel duidelijk dat zij de hulp in moest roepen van een imago- stylingexpert. Tess heeft voor de nieuwe functie een visuele boost nodig om haar leiderschap te versterken. Het zelf experimenteren veroorzaakt ruis in de communicatie. Tijdens de intake stelt imago- stylingexpert Lorenzo Homoet illusion dressing voor.
Illusion dressing is een toepassing waarbij de imago-stylingexpert de kunst verstaat van het bewust kiezen van kleding en stijl om een specifiek imago te creëren. De gewenste uitstraling wordt bereikt door visuele aspecten om te vormen en om te buigen. In de corporate wereld kan de toepassing van illusion dressing het verschil maken tussen over het hoofd worden gezien en het middelpunt van aandacht zijn.
 
VISUELE ASPECTEN OMVORMEN EN OMBUIGEN
Ilusion dressing is geen trucje maar eerder een discipline die de imago-styling expert toepast als subtiele kracht van het kiezen van de juiste kleuren, stijlen, accessoires om een verbluffende indruk te maken. Het doel kan zijn het verbergen maar ook het accentueren. Zo mocht ik een aantal jaren geleden bij een grote opdrachtgever een medewerker met illusion dressing adviseren waarbij een borstamputatie had plaatsgevonden en zij ook een stoma droeg. Door de aandacht te verleggen vonden wij bij het kledingadvies de juiste kleding en werkt daardoor illusion dressing mits je het goed toepast als een optische make-over.
Tess heeft te horen gekregen dat zij een van de twee kandidaten is.
 
Met onze leidinggevende Tess maak ik een stappenplan ter voorbereiding op haar nieuwe functie binnen haar bedrijf als leidinggevende. Ik wens haar veel succes toe.

Leave A Comment