Gezicht en lichaam geven veel informatie over het uiterlijk. De gekleurde huid kent vele toonaarden. Aangezien een kleur- en stijladvies heel persoonlijk is, is het belangrijk om naast de vakkennis ook de achtergrond te kennen van de cultuur, culturele diversiteit en kennis hebben van de eigen culturele achtergrond.

  • Het vertalen van de huidteint met de juiste kleurteint

  • De juiste advisering van de garderobe aangepast aan de passende make-up

  • Kennis van de culturele achtergrond en de mogelijkheid tot┬áhet samenstellen van diverse (multiculturele) kledingcapsules

De imageprofessional voor multiculturele kleur en stijladviezen

Steeds vaker komt het voor dat consultants klanten met een donkere huid krijgen voor kleuradvies. Zeker als je bij bedrijven of organisaties wordt gevraagd om kleuradvies te geven, zullen er vrouwen en mannen uit alle bevolkingsgroepen werken.

In de meeste opleidingen wordt alleen aandacht besteed aan het uitvoeren van een kleuranalyse bij personen met een blanke huid. Consultants deinzen er dan ook voor terug om klanten met een donkere huid te werven. Jammer, want een steeds groter percentage van de Nederlandse bevolking bestaat inmiddels uit mensen met donkere of een getinte huid.

Het adviseren van kleuren voor kleding en make-up aan klanten met een donkere of getinte huid vraagt enige speciale oefening. Er zijn namelijk heel veel verschillende donkere of getinte huidkleuren, van licht tot donker, maar ook warm en koel.

In de M