Lorenzo Homoet

Als professional en ervaringsdeskundige help ik 45+ mannen/vrouwen en ondernemers aan hun persoonlijke presentatie.

Mijn vakkennis en persoonlijke ontwikkeling houd ik bij door het volgen en geven van trainingen en workshops in binnen- en buitenland. Hierdoor begrijp ik de markt en kan ik mijn klanten goed adviseren op het gebied van kleding, kleur, stijl en branding. De kennis van de gekleurde huid en de vertaling hiervan in de juiste kleurteint behoort tot mijn specialisme.

  • Imagoconsultant
  • Trainer/ Coach
  • Modeblogger

Een imageprofessional voor multiculturele kleur en stijl adviezen.

Als jongen tussen twee meiden kreeg hij van thuis uit mee om te studeren maar ook zijn creatieve vaardigheden te ontdekken.

Het gevoel van schoonheid voor mode, kunst en muziek zat er al vroeg in. Overdag werkzaam in diverse projecten als projectleider en ’s avonds ging hij naar school om zijn creatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Na een 4-jarige avondstudie op de modevakschool en een visagisten opleiding bij Academie Louman in Amsterdam, kreeg hij de kans om in 2005 een opleiding te volgen als Imageconsultant. Door zijn jarenlange managementervaring, het opzetten van projecten en zijn kijk op mode, adviseerde een vriend hem om deze combinatie te bundelen. Zijn training als Imageconsultant kreeg hij ‘on de job’.

Hierdoor leerde hij in een kort tijdsbestek de zakelijke markt en de particuliere markt kennen. Een onderdeel hiervan is het geven van presentaties, workshops, het geven van kleur- kleding- en stijladviezen, imagetrainingen en het begeleiden bij een kledingprotocol.

Na de opleiding maakte Lorenzo een uitstapje naar Londen waar hij met een aantal imageconsultants een groep vermogensbeheerders mocht aankleden na een kleur- en een stijladvies. Dit was tevens zijn examenopdracht.
Een aantal keren bezocht Lorenzo als studiereis samen met een aantal imagoconsultants de steden Milaan en Rome.

Natuurlijk moet je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op modegebied en de trends zodat je je cliënten hierover kunt inlichten. In 2006 heeft hij kennis gemaakt met Color Me Beautiful, een internationale organisatie met vestigingen in 35 landen. Hier heeft Lorenzo veel nieuwe dingen mogen leren en hij leert nog steeds. Regelmatig bezoekt hij een Masterclass of een training waardoor hij scherp blijft op nieuwe ontwikkelingen. Van 2010 – 2012 heeft Lorenzo de functie van bestuurslid PR vervuld voor de bedrijfsvereniging van Imageprofessinoals in Nederland en in België. Door drukke werkzaamheden heeft hij het stokje overgegeven aan een waardevolle opvolgster.

Voor zover bekend is hij een van de weinige mannen met een multiculturele achtergrond. Hierdoor kan hij cliënten met een donkere huidskleur goed begrijpen. Tips op het gebied van make-up zijn ook verkrijgbaar. Een kleur en stijladvies is er voor iedereen. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een intake. Graag wil hij u helpen bij de eerste indruk die zo van belang is; aangezien je zelden een tweede kans krijgt.

Klanten

Financiële en Zakelijke dienstverlening, Zorginstellingen en ZZPers w.o. de Rabobank, ABN Amro, ING, Sogeti, ARBO dienst, Zorgcampus Rotterdam, Reïntegratieburo Fluger, Jongerenproject Men2Go, Powerlady-project Moving Forward, Flora Holland Aalsmeer, Synchroon Plus, netwerkvereniging Conn-X-e