Zelfverzekerd en goed gekleed in elke maat

Fors, brede schouders, smalle schouders, korte benen, lange benen…..wij weten dat ons lichaam niet meer zo is als toen wij achttien waren.  Sommigen hebben bij het ouder worden een wisselende kledingmaat. ”. Het mooie van ouder worden is dat wij meer zelfvertrouwen kweken en wij tevreden zouden moeten zijn met ons silhouet. De mode, media, reclames en de maatschappij bespelen onze gedachten en geven een onjuiste betekenis van wat mooi is en wat onder  “schoonheid’ wordt verstaan. De mode zou niet de leidraad moeten zijn bij de aanschaf van een kledingstuk.  

Een aantal maanden geleden had ik een zakelijke afspraak in Rotterdam (mei 2018). Aangezien de afspraak iets vervroegd was, had ik de gelegenheid om de stad in te gaan. Iedere stad heeft zo zijn eigenheid; Soms tref je bijzondere winkels aan die je niet in je eigen hometown hebt. Zo stapte ik een winkel binnen waarvan ik een merk zag die ik zelf met veel plezier draag. Ik zag een vrij jonge verkoper die gelet op zijn non-verbale communicatie er niet zoveel zin in had. Een training in klantvriendelijkheid zou niet misstaan en zou een training zijn die Image by Colours prima zou kunnen aanbieden.

De verkoper zei tegen mij: “Ik wil niet rot doen maar jouw maat hebben wij nooit gehad”.

Niet veel later zegt deze jonge verkoper: “Ik wil niet rot doen maar jouw maat hebben wij nooit gehad”. Tegenover hem stond een zelfverzekerde man die met een duidelijke blik al genoeg feedback gaf op deze uitspraak. Het resultaat was een schaamrood gezicht. Misschien was ik wel op zoek naar een kledingstuk voor een klant.

Opeens bedacht ik mij dat er heel veel mannen en vrouwen zijn die onzeker worden door bepaalde opmerkingen over hun kleedgedrag en zichzelf steeds slechter voelen wanneer zij niet meer in de oude vertrouwde maat passen of niet beantwoorden aan het modebeeld. Zij worden hier dagelijks  mee geconfronteerd. Jij bent misschien wel in staat om je lichaam te veranderen en te verbeteren, maar soms sluit dit niet aan op wat je wilt. Zelfverzekerd en goed gekleed gaan kent geen maat.

Zelfverzekerd en goed gekleed in elke maat.

Klik hier voor een gesprek met Image by Colours.