info@imagebycolours.nl

+31 6 46 25 00 40

Over Image By Colours

Lorenzo Homoet is een veelzijdige professional die zich specialiseert in imagoadvies en -training voor CEO’s en bedrijfseigenaren. Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van mode, projectmanagement en creativiteit, heeft hij een unieke set vaardigheden ontwikkeld die hem onderscheiden in zijn vakgebied.

Impressie foto's

Services

Een stijladvies en stijlpersoonlijkheid

Een stijladvies en stijlpersoonlijkheid, gezien vanuit het perspectief van een imago-, kleur- en stijlexpert, zijn essentiële tools om individuen te helpen hun persoonlijke stijl te ontdekken en te verfijnen.

Dit proces kan worden onderverdeeld in verschillende stappen:

1. Kleuranalyse

De kleuranalyse is het beginpunt van het stijladvies. Hierbij wordt gekeken naar de natuurlijke kleurharmonieën van de huid, ogen en haarkleur van de persoon. Dit helpt om te bepalen welke kleuren het beste bij hen passen en hun natuurlijke schoonheid accentueren.

2. Lichaamsvorm en proporties

De stijlexpert evalueert de lichaamsvorm en proporties van de klant. Dit omvat het identificeren van hun lichaamstype (bijvoorbeeld appel, peer, zandloper) en het adviseren van kledingstijlen die hun figuur flatteren en in balans brengen.

3. Stijlidentificatie

De expert helpt de klant bij het identificeren van hun persoonlijke stijlvoorkeuren. Dit omvat het bespreken van hun levensstijl, beroep, hobby’s en persoonlijke smaak om te begrijpen welke stijlen, zoals klassiek, boho, minimalistisch, of eclectisch, bij hen passen.

4. Garderobe-audit

Een grondige evaluatie van de bestaande garderobe van de klant helpt om te bepalen welke kledingstukken moeten worden behouden, gerepareerd, vervangen of weggedaan. Hierbij wordt rekening gehouden met kleurharmonieën en stijlvoorkeuren.

5. Stijlrichtlijnen

Op basis van de kleuranalyse, lichaamsvorm en stijlvoorkeuren worden individuele stijlrichtlijnen opgesteld. Dit omvat aanbevelingen voor kledingstukken, accessoires, en zelfs haar- en make-upstijl die de persoon het beste zullen dienen.

6. Kledingcombinaties

De expert demonstreert hoe de klant verschillende kledingstukken en accessoires op een harmonieuze manier kan combineren om verschillende looks te creëren die passen bij hun stijlpersoonlijkheid.

7. Winkelen

Indien nodig kan de stijlexpert begeleiding bieden bij het winkelen voor nieuwe kledingstukken die voldoen aan de gedefinieerde stijlrichtlijnen. Dit omvat het selecteren van kleuren, stoffen en snitten die het beste bij de klant passen.

8. Onderhoud van het imago

Na het stijladvies is het belangrijk om het imago te onderhouden. De stijlexpert kan tips geven voor het onderhoud van kleding en het bijwerken van de garderobe na verloop van tijd om de stijlpersoonlijkheid up-to-date te houden.
Kortom, een stijladvies en stijlpersoonlijkheid, gebaseerd op de expertise van een imago-, kleur- en stijlprofessional, zijn waardevolle instrumenten om iemands zelfvertrouwen te vergroten, de juiste kledingkeuzes te maken en een blijvende positieve indruk achter te laten. Het helpt individuen om zich bewust te worden van hun eigen stijlidentiteit en geeft hen de middelen om deze op een authentieke en zelfverzekerde manier uit te drukken.